Open Kempen Korfbaldag

Open Kempen Korfbaldag


Korfbalclubs RKC, Vobako, KCOV, Geelse, Vosko en Rijko en de KKA organiseren voor de 8ste keer een korfbaldag. De krachten bundelen en samenwerken om een grote diversiteit aan korfbalfans een leuke dag te laten beleven staat centraal.

ZOMER 2024
ZAT 31/08 – Rijko


COMPETITIE KORFBAL

Oefenwedstrijden tegen Belgische en Nederlandse teams bereiden je voor op het nieuwe seizoen. En ook Duitse en Franse teams zijn uitgenodigd.

GRASSROOTS KORFBAL

Het korfbalspel verenigt een diversiteit aan mensen die samen een leuke actieve tijd beleven. Het accent ligt op ontmoeten, participeren en recreëren/recreatie.

YOUNG LEADERS

Jongeren zijn de toekomst. We betrekken hen en houden rekening met hun leefwereld. Jongeren krijgen alle kansen om hun talenten te ontdekken en een bijdrage te leveren om van de wereld een mooie plaats te maken.

WAARDEREN

We waarderen mensen die hun steentje bijdragen om van onze Kempense korfbalclubs sterke eigentijdse verenigingen te maken.

LERENDE NETWERKEN

Korfbalfans komen samen, maken plannen en afspraken om het nieuwe seizoen op te starten.

AFTER KORFBAL

Na de activiteiten maken we het gezellig in de kantine en op het terras.

SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS

We doen inspanningen op vlak van duurzaamheid, welzijn en gezondheid.

RKC, Vobako, KCOV, Technico, Geelse, Vosko en Rijko bundelen de krachten sinds 2009 via de KKA (Kempense Korfbalacademie) onder auspiciën van de Sportregio Zuiderkempen bestaande uit de gemeenten Kasterlee, Dessel, Retie, Geel, Mol, Balen, Laakdal en Meerhout en in samenwerking met de KBKB.

Vanaf 2023 laten we de dag van de samenwerking (2017 tot en met 2022), de actie ‘samenwerking Belgische en Nederlandse Kempen (2017-2022, Europese week van de sport) en de inspiratiedagen voor trainers, bestuurders en refs (2012 tot en met 2014) samenvloeien in een dag waarin een verscheidenheid aan mensen via korfbal in een rustige groene omgeving in het hartje van de Belgische Kempen elkaar ontmoeten/waarderen en zichzelf kunnen ontplooien.

We laten ons inspireren door de Panathlonverklaring over de Rechten van het kind in de sport.

‘Droom, deel je passie, creëer nu en schitter voor altijd in een mooie wereld.’ Is de slogan van de Kempense Sportacademies.